top of page

Biografie

‘’Schrijven speelt al lange tijd een grote rol in mijn leven. Zolang ik mij herinneren kan schrijf ik (korte) verhalen en gedichten. Begon het ooit met verhalen over een grote boze wolf, kabouters en de seizoenen, is het nu uitgegroeid tot verhalen die tot nadenken aanzetten met een diepere boodschap.‘’

 

Samantha Eising geboren te Groningen (1990) verhuisde op haar dertiende mede door het advies van haar kinderarts naar Vlissingen, in de hoop haar astma te stabiliseren. Na meerdere langdurige ziekenhuisopnames worden haar klachten in Nederland niet langer serieus genomen, omdat de symptomen niet passen bij Astma. Gesteund door haar ouders wordt ze uiteindelijk in februari 2011 opgenomen in een Belgisch ziekenhuis, waar op 11 mei 2011 de diagnose Mucoviscidose ofwel Cystic Fibrosis wordt vastgesteld.

 

In 2012 zette zij haar autobiografische verhaal ‘’ Adembenemend - mijn eerste jaar met Cystic Fibrosis’ op papier. Schrijven is altijd een passie geweest en daarnaast een belangrijke uitlaatklep om haar emoties te tonen. Adembenemend kwam dan ook tot stand doordat zij haar ervaringen van zich afschreef. In eerste instantie nog zonder het voornemen om het te publiceren. Langzaam aan tijdens het schrijfproces veranderde haar doel. Zij wilde iets nalaten, haar verhaal vertellen en voorkomen dat mensen de zelfde weg door moeten maken als zij heeft moeten doorstaan.

 

 

Boekpresentatie

Niet alleen kwam haar droom uit... Adembenemend is een kans om aandacht te krijgen voor Cystic Fibrosis / Mucoviscidose. Ze hoopt met haar verhaal velen te kunnen steunen en informeren. Een gedeelte van de opbrengst van het boek Adembenemend gaat naar onderzoek voor Cystic Fibrosis.

 

Sinds 17 juni 2013 is Samantha benoemd tot ambassadrice van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Samantha hoopt zich hierdoor nog meer in te kunnen zetten voor lotgenoten, familieleden en betrokkenen. Het is mogelijk om Samantha te vragen om een lezing te geven. Neem hiervoor contact op via het contactformulier of stuur een email naar info@samanthaeising.nl

Naast schrijven is paardrijden haar grote passie.  Samen met haar paard Wizz geniet ze enorm van alles! Alle avonturen die zij samen beleven vind je hier ook op de blog pagina.

bottom of page