top of page
Blog

Dressuurstal de Ruiter

Hallo allemaal,

Gisteren was het zover, al maanden keken we er naar uit! Dankzij de DvB Foundation mag ik lessen bij Dressuurstal de Ruiter. Door allerlei tegenslagen werd het uitgesteld, ik ziek, toen (vorig jaar) Droes op stal, daarna werd ik weer ziek, toen Wizz weer hoefbevangen...ik weer ziek... en nu... was het dan zover!!!!

De tijd die we extra hebben gekregen door alle pech hebben we goed kunnen gebruiken. We waren samen nog een nieuwe combinatie toen deze kans zich aanbood. We hebben de tijd kunnen gebruiken om elkaar beter te leren kennen en samen wat sterker te worden. Ook het trailerladen konden we goed trainen en natuurlijk het rijden op vreemd terrein. En nu.... nu waren we er echt klaar voor!

De dag voor vertrek hebben we nog even geoefend daarna heeft hij heerlijk genoten op de wei. Samen met mams heb ik de vrachtwagen gereed gemaakt voor vertrek en jaaaa wat gaat er veel mee op zn dagje weg! En gisterenochtend was dan echt de dag!! Spannend, leuk en vooral heel veel zin erin.

De dag begon vroeg. We brachten Wizz zijn ontbijt en ondanks zijn douchebeurt de dag ervoor was mijn knappert natuurlijk weer mooi bont gevlekt. Wat niets anders betekende dan na een lekker ontbijt een douche, haha. Weer enigszins schoon opgepoetst en wel mocht hij nog even genieten op de wei terwijl wij de laatste dingen inpakten. We gingen nog even naar huis zodat ik nog even kon rusten voor we dan echt op pad gingen. Intussen deden mam en pap de hond en genoot ik nog ff van mn bedje haha....

Even later reden mam en ik vast naar stal. En jaaaa natuurlijk had mijn knappert zich op de wei ook weer vies gemaakt hahaha. Na een goede borstelbeurt begonnen we met de grondwerk oefeningen, pakten we hem in voor vervoer en gingen we op pad! Paps was inmiddels ook aangekomen op stal en sprong bij ons in de vrachtwagen. Daar gingen we dan!!!

Onderweg hadden we veel geluk, de brug konden we direct overheen, we hadden geen file en op wat stoplichten na konden we aan een stuk door rijden. Aangekomen op Dressuurstal de Ruiter werden we warm ontvangen. Wizz was ontzettend braaf en liep rustig mee. Nu was het dan echt zover!!! Opzadelen en rijden. Ik was wel benieuwd hoe hij het zou doen, zou hij het spannend vinden?

Na een paar rondjes aan de hand in de bak wandelen vond hij ook de spiegels minder eng. Aan singelen en daar gingen we. Ik kreeg al snel hele leerzame tips en Wizz die deed enorm zijn best. Ik vond het heel fijn om aan mijn houding te werken. En hoe verder we kwamen in de les hoe fijner Wizz ging lopen. We hebben hele fijne tips gekregen en ik heb veel geleerd. We gaan er thuis mee verder. Ik ben super blij en dankbaar dat de DvB Foundation mij deze kans geeft en ook dat Anita ons hierin wil begeleiden. Wizz en ik hebben nog veel te leren maar we willen beiden er graag voor werken.

Na een super fijne les stapte ik tevreden af. Mam en paps hielpen mee met de naverzorging van Wizz. Ik kreeg nog een rondleiding terwijl mam en paps zich om Wizz bekommerden. We dronken nog wat en toen begonnen we aan de terugreis.

Terwijl mam aan het rijden was kletsten we na over dit leuke avontuur. Bij terugkomst op stal vroeg iedereen enthousiast hoe het was geweest. Mijn antwoord kunnen jullie vast raden; Geweldig! We verzorgden Wizz en paps ging vast naar huis om Hope uit te laten. Eenmaal thuis hebben we lekker gegeten en even bijgekomen van dit super leuke avontuur. Nog even snel voor het donker werd gingen mam en ik nog een keertje naar stal en hebben we hem nog even lekker laten rollen en zn benen laten strekken. Wat is het toch een topper, bedankt Wizzie!!

Moe maar voldaan kwamen we thuis. Wat een geweldige dag! Mam & Pap, dankjewel voor alles!! Zonder jullie kon ik deze droom nooit waar maken! De DvB Foundation en Anita super bedankt voor deze geweldige kans.

Recente Posts
Archief
bottom of page