top of page
Blog

Rotary Maassluis/Wateringen

De Rotary Maassluis/Wateringen heeft een tourrit georganiseerd met daarvan de opbrengst voor de NCFS.

De Rotary schreef het volgende op hun facebookpagina:

Rotary rijdt €5500,- bij elkaar voor CYSTIC FIBROSIS RC Wateringen en Maassluis organiseerden voor de 9e keer een RotaryTourrit. De opbrengst van deze fantastische dag gaat altijd direct naar een goed doel. Samantha Eising, ambassadeur van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting nam de cheque in ontvangst.

Cystic Fibrosis ( CF, taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren. De huidige leeftijdsverwachting is 40 jaar. De NFCS zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met Cystic Fibrosis.

Rede voor Rotary om de opbrengst van deze 9e tourrit voor dit waardevolle doel te bestemmen. De tour begon bij Restaurant Ridderhof, waar koffie en thee ‘geschonken’ werd. Bert Hartveld heeft een prachtig mooie tour uitgezet via de Krimpenerwaard naar de Alblasserwaard waar wij een bezoek brachten aan het plaatsje Giessenburg. Bij de Graanbuurt ( Uitdragerij Arie de Boer en leuke winkeltjes) was een koffiestop. Rijdend langs de Lek, door idyllische dorpen kwam er een einde aan de tour bij Omnivereniging Velo in Wateringen. Dankzij vele sponsors kon aan Samantha Eising een cheque overhandigd worden van €5500,- voor NCFS. Samantha vertelde openlijk over haar eigen ervaring met CS. Een aangrijpend levensverhaal. In 2012 zette zij haar autobiografische verhaal ‘’ Adembenemend - mijn eerste jaar met Cystic Fibrosis” op papier. Op de website www.samanthaeising.com kunt u over haar ervaring lezen. Met dank aan onze sponsors die het mogelijk hebben gemaakt om de opbrengst van alle equipes volledig te laten toekomen aan ons doel: de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Rotary Maassluis/Wateringen ontzettend bedankt voor jullie inzet. Jullie hebben een geweldig bedrag opgehaald voor de NCFS! Ook ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en warme ontvangst.

Ook Maassluisnu besteed aandacht aan deze mooie prestatie. Lees hier het verhaal op maassluisnu.

en ook Maassluis24.nl besteed aandacht aan de mooie prestatie van de Rotary.

Recente Posts
Archief
bottom of page